love


Update

Har varit lite dålig här de senaste dagarna....
I fredags på Solna red jag en häst som heter Tobiasse. Har suttit på honom en gång förut, för ca 1,5 år sen. Jag tyckte att han var väldigt svår att rida, men bra träning såklart ;)
Han ville gärna bli häg och spänd i nacken och springig, brukar normalt sett ha ganska lätt för just den typen av hästar. Men nu så var det en riktig utmaning. Det kändes först som att han var känslig i munnen, men sen så märkte jag att man var tvungen att hålla rätt "hårt" i honom. Fick honom aldrig så rund och låg som jag ville, så var lite besviken först. Men inte längre, för jag vet att det förbättrades under passens gång och även fast han var rätt hög och spänd så var han inte över tygeln liksom. Och min ridlärare sa att det var bra jobbat, för hon vet hur han kan gå.

I lördags var jag till Segersta för att följa med Anna och Wolfman på tävling! Vi var till Katrineholm och dom red LA:4 och MSVC:2. Det var hans tredje och fjärde start i livet och de senaste tävlingarna var i augusti, han är 6 år e. Warsteiner.
Han skötte sig bra, väldigt snäll och lätt häst att på tävling! Han var lite spänd i första klassen och tyckte domaren var väldigt läskig och bokstäverna med blommor på var också farliga. Så dom fick lite missar pga det, men jag tyckte han såg fin ut emellanåt! 58%
Nästa klass var han mycket mer avslappnad och såg riktigt fin ut! Spände till lite på banan men inte som tidigare. De fick 62,89% alltså 4 procent bättre och ett första kval till msv:b! Så det var roligt :)

I söndags jobbade jag i stallet på överby och sen så ledde jag på knatteridningen. Efter det chillade jag galeet.

Igår red jag lektion på Darco efter skolan. Han kändes ganska fin i början, men gick inte fram riktigt. Vi jobbade mycket med travkvalitén. Och han blev så galet fin mot slutet!!! Jobbade lite mellanskritt och försökte få honom att inte gå och nicka med huvudet. Och det blev bra och då blev också galoppen väldigt bra! Jättefin var han och jag kunde göra fina 10metersvolter och svänga och han var fin och galopperade bra! Traven blev också asbra! :)) Så himla roligt! Känns som att allt är möjligt just nu!

överbyy

sen till stalletstallet och rida lektion, på darcoparco :))))
Vi red för Lisa idag, för Lena skulle bort eller vad det var.
Vi red fram självständigt, ibörjan kröp han ihop lite i formen och tog lite dåligt stöd. Men sen så blev det bättre när jag kortade tyglarna lite. Vi red samma övning som vi har gjort de senaste gångerna, en åttkantig volt i trav och galopp, en fyrkant med bakdelsvändningar i skritt såklart och en fyrkant i trav.
Kändes ganska bra. Försökte att få honom också att trava lite kortare men med samma aktivitet, blev lite matt ibland men jag tyckte formen kändes bra.
Galoppen var också ganska bra idag, lite av och på. Vänster kändes bäst ;)
Nä men det var roligt, det r bra att rida för andra ibland!


farsta

red på Svarten, tinkern nivet.
Han kändes fin idag, gick lite fortare för mig att få ihop honom. Vi jobbade mycket på volt med att korta skritten och traven och kunna ha kvar samma aktivitet.
han blev asfin så fort jag red. Han är ju ganska kort i ryggen och har långa ben, så han har ju lätt att komma ihop och så.
Det är så roligt för man kan verkligen tagga honom och få honom att gå "uppåt"! Fick till en klockren galoppfattning från skritt, då de första sprången typ var på stället! När man hittar honom och verkligen rider så är han så himla samarbetsvillig och rolig!
Stört vad jag har ändrat uppfattning om den hästen! :)))

segersta

GJorde massa normala saker och red fram två hästar. Först H-M. Han är så svår då han blir rätt tjafsig i munnen ibland, springer jättefint och sen kastar han upp huvudet och springer runt och kollar lamporna. Försökte vara lugn i handen när han gjorde så och vänta ut honom. Galoppen kändes bäst.
Sen så red jag på the dinosaurie, Boogie. (184cm). Han är galet rolig att rida, men ganska svår alltså! Så sjuuukt mycket häst att rida ihop. Han vill mest ånga på. Så skulle göra massa halvhalter heeela tiden, så blev det bättre.
Aja det var roligt.
nu är jag trött
hejdå

segersta

GJorde massa normala saker och red fram två hästar. Först H-M. Han är så svår då han blir rätt tjafsig i munnen ibland, springer jättefint och sen kastar han upp huvudet och springer runt och kollar lamporna. Försökte vara lugn i handen när han gjorde så och vänta ut honom. Galoppen kändes bäst.
Sen så red jag på the dinosaurie, Boogie. (184cm). Han är galet rolig att rida, men ganska svår alltså! Så sjuuukt mycket häst att rida ihop. Han vill mest ånga på. Så skulle göra massa halvhalter heeela tiden, så blev det bättre.
Aja det var roligt.
nu är jag trött
hejdå

ridit lektion på fiiiiiiiinaaaaa

Darco såklaaaart :)
Och han var riktigt fin hela lektionen idag. Och jag red ordentligt också, så det är bra ;)
Det var askul att rida och han var jättefin i galoppen också :D:D:D bästabästa

just nu

gryyyym

bästa


Programridning på Solna 20/1

Ja som ni ser på rubriken red vi program igår på Solna. Vi red LB:1 och jag hade Glitz :)
Jag knoppade tillochmed haha! tyckte inte att det var okej att sprang runt med sin långa fula man....

På framridningen så kändes han faktiskt lite mer framåt än vad han brukar vara, men han var ju inte direkt så pigg. Började galoppera rätt tidigt, då jag tycker att han kommer igång bättre då. Kändes helt okej innan jag la in vilan (ganska tidigt gjorde jag det). Sen efter det så blev han fett arg på mig, sprang fint och sen stannade han och slängde upp huvudet högt, och sparkade mot skänkeln nån gång också. Jag tror att han tyckte att jag höll lite hårt i honom samtidigt som jag ville att han skulle gå fram. Han krullar ju gärna ihop sig (tar inget stöd och går inte fram alls, men han böjer på nacken).
Då längde jag tyglarna lite, och då blev det bättre, han gick iaf fram och var lite stadigare.
Jag red först i våran grupp.

Och det gick helt okej med tanke på framridningen. Vänd över ridbanan blev inte så bra, där så blev det lite stret när jag ställde om. Serpentinerna blev ganska bra. Mellantraven blev lite mesig, och så blev det en liten taktmiss (jag stämde inte av tillräckligt). Skritten var helt okej. Första galoppen så blev han lite öppen i fattningen, och volten blev lite liten, men mellangaloppen blev ganska bra. Nästa galopp kändes mycket bättre, men där blev avbrottet från mellangaloppen jättedåligt så det blev stopp haha.
Dock så satt jag så jävla dåligt hela programmet, skänklarna viftar och ja jag vet inte vad. Dessutom blev tyglarna lite glappiga, då jag var rädd att han skulle börja bråka igen.

Men alltså det är egentligen inte alls bra att jag rider  på honom.... Min sits blir så himla dålig och så är det nog inte så skönt för honom... Men han är ju så mysig!
Har en film som jag kanske laddar upp om jag hittar kamerasladden.



Darcoparco :)

Sen red jag lektion på den finaste. Vi jobbade mycket på fyrkanter, i skritt, trav och galopp. Och det är så galet svårt tycker jag!!
Men han kändes ganska fin, håller ju på att höjer ribban lite hela tiden, ställer lite högre krav. Så ibland blir det lite motstånd, men det känns liksom inte dåligt. Så det är bara att jobba på!
Håller på att planera träningen lite inför våren också, vi måste ju träna massor och verkligen få ut maximalt av 2012 ;) Och framförallt ha kul!
vi har iaf utvecklats maaaaaaaaaassor sen den här bilden togs (typ 2009 tror jag)

aj, det skar sig...

....Idag när jag red med rosa tröja till rött schabrak på farsta. fett no tilde hahahahaaaaa.
Red på Svarten. Gick inte bra ibörjan, eller han sprang på bra sålänge jag lät tyglarna vara. Men sen fick jag ett spööö, shoho! Det blir verkligen en helt annan häst. Och man behöver inte använda spöt, utan bara ha det där.. Bara jag fångade upp farten och kortade ihop honom mer så kändes det jättebra :) Så det var skoj! Och han blev väldigt jämn i sidorna i slutet också :)

Segersta

Idag så förutom de vanliga sakerna, red jag först fram D2.
Kändes helt okej, tyckte att han svarade bra för skänkeln, men i övergångarna tog han tag i bettet lite. Så jag gjorde massa övergångar, vissa blev bra och vissa blev sämre. Det känns ju väldigt bra när man bara rider på i traven eller galoppen, men när man ska minska eller sakta av så stretar han emot lite.

d2

Sen red jag på Jimmy. Det kändes faktiskt väldigt bra! Gjorde massa övergångar med honom också, han svarar ju bra tillbaka, men lite sämre framåt. Men idag tyckte jag att det funkade. Vågade rida mer idag tror jag, än vad jag har gjort tidigare. Man blir ju lite nervös av att sitta på en sån fin häst ;) Avslutade med att trava lite cavaletti, då var det svårt att hänga med i traven haha.

jimpan

Efter vi var klara red jag en stund på Donna Zessin med kandar på. Gick sådär. I början var hon lite stark och kort i halsen. Sen så var det lite av och på. Ibland kändes hon jättefin och ibland blev hon stark. Jag måste orka rida hela tiden, så funkar det hela tiden.

zessan


Respektera varandras idrotter

Från Adam Johansson, tävlingsryttare:
Klockan är 00:33 på natten och för lite drygt tre timmar sedan satt jag framför TV:n och ser Rolf-Göran Bengtsson vinna Jerring-priset. Någonting som vi inom ridsporten kämpat för väldigt länge, att äntligen få bli erkända och uppmärksammad utav det svenska folket.

Känslan inom mig är överlycklig och bubblande. ”Äntligen!” är den känslan som far runt i mitt huvud. Efter att sedan läst runt på diverse sociala medier och sett alla dessa rent kränkande, nedvärderande och omogna kommentarer tynar dock känslan sakta bort och övergår i en besvikelse.

De flesta utav dem är skrivna av många enögda supportar till främst fotboll och hockey. Nästan alla kommentarer handlar om att antingen är ”ridning ingen sport”, ”hästen borde fått priset”, ” Ridning är en rikemanssport som borde nerklassas till hobby!”, ” Det är väl inte en stor prestation nog att bara vinna ett EM-guld?” samt ”Hur fan kan en häst få Jerringpriset?”

Varför kan folk helt enkelt inte bara börja respektera varandras sporter? Jag kan med säkerhet säga att om Markus Hellner vunnit Jerring-priset, hade det inte varit nedlåtande och kränkande kommentarer i samma utsträckning som nu. Frågan är om det ens hade funnits någon som gått emot det.

Vi måste i största allmänhet bli bättre på att respektera varandra och de sporter man valt att utöva. Det spelar ingen roll om det så är fotboll, ridning, friidrott, golf eller liknande. Det finns inte möjlighet till att börja klaga på att en ”ny” sport helt plötsligt avancerat och tagit sig upp till toppen. Jag kan delvis förstå att det smärtar att inte få se sin idol vinna antingen Bragdguld, Jerring-priset, årets manliga/kvinnliga idrottare etc. Jag har själv känt samma sak de två tidigare tillfällen då Rolf-Göran varit nominerad och fått gå tomhänt hem. Men inte har jag då gått in på diverse sociala medier och börjat klanka ner på den idrottsutövare som vann och dess sport.

Kan folk inte bara för en enda gångs skull låta oss ridsportare få glädjas över att vår idol fått gå och vinna ett utav Sveriges finaste sportpriser. Det är något som stärker oss ryttare som varje vecka lägger ner mängder av timmar i stallet och på att träna samt tävla våra hästar. De är trots allt Sveriges näst största ungdomssport vi utövar och 44,6 % av alla röster måste betyda något. Vi ryttare är patriotiska för vår egen sport, men inte trycker vi ner alla fotbollsspelare eller golfare för det.

Rolf-Göran Bengtsson vann måhända "bara" ett EM-guld men faktum är att han dessutom leder både världsrankingen och World Cup just nu. Därför tycker jag inte att det är speciellt långsökt att det var han som vann. Dessutom tävlar man inom ridsporten endast om en individuell medalj i varje mästerskap, inte som simning och skidåkning där en deltagare har flera chanser till medalj i olika sträckor och stilar över ett mästerskap. Samtidigt tävlar både män och kvinnor eller flickor och pojkar mot varandra, oavsett åldersgrupp. Något som är väldigt unikt för ridsporten.

Ridsporten är något som ligger mig varmt om hjärtat och det är den sporten jag mer eller mindre vigt mitt liv åt. Har hållt på med hästar i snart 12 år och det är precis sådana här priser och uppmärksammanden som gör att man blir motiverad till att fortsätta med sporten och träna varje dag. Det är dock med sorg som jag måste medge att det är samtidigt detta som gör att man blir mindre motiverad. Allting på grund utav den enkla anledningen att folk klagar, lägger nedlåtande kommentarer och har en respektlös inställning till ridsporten.

Börja respektera att folk gillar olika och väljer att utöva diverse olika sporter, annars har hela syftet och meningen med en gemensam idrottsgala försvunnit! För visst ska vi väl ändå stärka varandra genom att respektera och stötta, både i framgång som motgång?


KUUUUUUUUUUUUUNG!

FYFAN VAD BRA DU ÄR ROFFE!
Största segermarginalen nånsin dessutom? Kungligt!
Förutom att han är så jävla bäst är det sjukt bra för ridsporten också.
we ♥ u rgb!


måndag, ridning

Red på min finafina prins idag :)
Han kändes ganska fin från början! Traven kändes väldigt bra idag, vi tränade mycket på övergångar och att vända hästen med olika hjälper (tygel, vikt eller skänkel) och sen koppla ihop dom. Han hade bra energi idag, som han använde på rätt sätt.
Högergaloppen kändes bra idag! Vänstergaloppen kändes det som att det var påväg att lossna, men sen tog lektionen slut.
Aja jag är nöjd och så himla motiverad inför vårterminen :D längtar som jag vet inte vad tills tävlingarna börjar igen!

-


.


Söndag (banhoppningsträning)

Jobbade morgon idag, gick braa, fick bra hjälp :))

Sen så var det dags för banhoppningsträning!
Hade ju Vivvsan. Vi började med att skritta fram ute ett tag, innan vi gick in och red och hoppade fram.
Vi red ju fram inne på banan och hoppade fram på dom hindrena och så. Hon var lte spänd i början när det var massa folk och hinder och hästar överallt. Men sen blev det bättre.
Första språnget så gav hon sig iväg och sprang, andra så blev det obalans och då så snubblade hon och rev. Men sen lossnade det och resten av sprången kändes bra :)
Banan gick också bra, hon var galet stark bara och det kändes som att vi flaxade runt i 180. Men ja är man dressyrrytare så är man ju ofta lite kontrollfreak hehe.
Nä men vi blev felfria :) blev något typ helikopterhopp och så. Men vi klarade det, och det snyggaste var när hon blev rädd av applåderna och sprang lite ;)
Det var vädigt roligt iaf och hon sprang på med öronen framåt hela banan :D
Bilder och film kommer!

Sen så åkte jag hem och kollade på älskade Awkward♥ var maraton på teve. Och sen äta och kollat ponnyakuten. Och detdär med att alla har lastproblem, borde inte någon där säga snart att det kanske skulle gå bättre om föräldrarna lärde sig att köra också? Inte konstigt att ponnysarna inte vill gå in när de knappt kan stå upp när de åker. (vet ju såklart inte om det gäller dom, men man kan ju gissa liksom)

you put my love on top

crop image


Lööördag

Igår vare filmkväll i stallet, vi hade beställt pizza som dom körde till oss efter att vi hade sagt att vi skulle ha åtta stycken ;)
Igår kväll kollade vi på Dodgeball (love), Blades of Glory (love), 2:13 (obehaglig) och Hitta Nemo (somnade typ i början) Så vaknade vid före nio då Hanna kom tillbaka och sa att vi skulle hjälpa till att mocka. Så då gick vi upp, mockade ett par boxar, ttorvade och gjorde iordning några hästar. Haha vi var helt galet trötta i huvudet. Hanna glömde stänga boxdörren till sandor och släppte cayenne i gången hahahah. Kände mig EB. Sen gick vi tillbaka och åt frukost som lisa och sanna hade dukat fram eftersom dom inte orkade gå upp och hjälpa till... :p
Då kollade vi på Green Street Hooligans (love), Hot Rod (och sova lite) och lite av en naturfilm. Sen städade vi undan och gick ut till stallet igen efter två :)
Mysigt vare med bästa tjejerna, love♥

Solna (lång text, grattis till den som läser)

Igår på Solna fick jag rida på Afrodite för första gången.
I början nr vi tog tyglarna var hon rätt stretig, men det blev bättre när vi travade och galopperade lite. Jag tyckte att hon var svårast att påverka i skritten. Hon ville gärna bli rätt lång och låg och springig (typ gå på bogarna). 

Sen efter vilan började vi med en övning, vi var uppdelade på volterna och så skulle man på ena halvan galoppera och på andra halvan skulle vi trava och flytta bogen. Vi började i vänster varv. Först så var hon lite stretig igen, men efter några varv så lossnade det verkligen och hon blev jättefin och jag kunde plocka upp henne lite högre. Kändes jättebra och när vi saktade av till skritt så fortsatte hon vara lika fin.

Då vilade vi ett varv och sen bytte vi till höger varv. Och jäklarns vad hon stod emot och stretade då. Hon sprang som en giraff och ville verkligen inte. Jag testade att galoppera hela varvet och försöka lossa henne lite då, men det hjälpte bara något språng här och där innan hon började springa med nosen rätt upp igen. Och hon blev asstark. Och usch. Så jag testade att försöka länga tyglarna lite eftersom hon ville gå lång, då gav hon också efter nåt steg innan hon slängde upp huvet igen. Så då testade jag att gå utanför och lägga en vänster volt igen och då lossnade hon och blev sådär fin igen, sen så bytte jag lite diskret tillbaka och försiktigt rakriktade och ställde om. Men då åkte huvet upp igen. Sen så när vi travade av så blev det bättre, hon gav efter lite fler steg här och där, men hon blev aldrig så stadig som i vänster.

Det var verkligen helt sjukt, har aldrig suttit på en häst som varit så olika i varven. Det var som två olika hästar!
Och jag vet själv att jag har svårare i höger varv då jag gärna drar upp högerskänkeln och höjer den handen lite. Men alltså så stor skillnad?
Jag känner ju inte hästen heller så jag vet inte om hon kanske bara har ett jävla humör? (fuxsto...) Nina sa att jag skulle kolla i munnen om hon hade bitit sig i kinden eller nåt. Hon har tydligen haft lite problem med munnen och går med nåt sånt här konstigt korrigeringsbett eller vad det heter. Men jag hittade inget i munnen.

Det var faktiskt en ganska rolig lektion, jag tyckte hon var trevlig. Lite utmaning tycker jag. Men det var så sjukt haha! rider henne gärna igen!

afrodite

hur bra kan man bli?


Fredag den trettonde

Ja idag så är jag på Solna hela dagen med skolan, jag och Sara har bakat, så det blir fikafredag WOOOOP!
Sen åker jag direkt till Överby, och ska sova där ikväll och kolla på skräckis och käka pizza :)

För ett par dagar sen anmälde jag mig till banhoppningsträningen som är på söndag. Jag hade inte önskat häst och skrivit att jag ville hoppa 70 eller 80 cm. Idag hade startlistorna kommit ut, och jag ska hoppa 80 på Viola! Det ska bli väldigt roligt :D Och när jag tänker efter har jag nog aldrig hoppat henne förut... haha men det blir spännande!

Hade ingen bild på Viola här, så får bli en på mig och Darco när vi hoppar ♥

Ridning på Darco

Nu på kvällen har jag ridit lektion på den bästa ponnyn :)))
Gick helt okej idag tycker jag. I början kändes det inte alls bra, men sen blev det bättre och bättre under passets gång. Galoppen kändes mycket bättre idag än i måndags, men den är fortfarande långt från så bra som det kan kännas. Han kändes fin i traven också.
Bara jag sätter mig rakt och inte drar upp högerskänkeln och höjer högerhanden så blir det mesta bättre.
Så roligt att få träna på fina prinsen igen!!!

Tävling Waxholm hösten 2010

Farsta

Idag på Farsta fick jag rida en häst jag inte ridit förut, Ossi heter den. En grå, holländsk häst typ 170 stor.
Var en ganska lugn lektion idag, lite repetion från förra terminen.
Ossi var väldigt trevlig, men lite knepig. Han blev lite springig så fort jag hade någon framför mig, eller när vi red runt fyrkanten. Men så fort vi skulle göra något själva så segade han till lite. Så det gällde att få fram honom ärligt. Men tyckte det gick helt okej. Han var ganska svår i galoppen, behövde mycket drivning och lite fart i början för att få ren tretaktsgalopp. Och så blev han lite kort i formen ibland, och då bromsade det också lite. Så jag villeha honom lite längre och rundare. Fick inte riktig igenom det så bra som jag ville, så jag hoppas att jag får rida på honom igen.
Roligt med hästar som det inte går jättebra med första gången också tycker jag.

Praktik

Var på Segersta all day, today med kära Rebecka :)
Idag fick jag rida på Hit Master (HM). Först så skrittade jag ut en sväng och sen red jag i ridhuset. Är så himla dålig planerad själv, när man sitter på hästar som man inte alls rider ofta. Då blir det ju mest att känna efter, och då blir det lite lame. Iallafall för mig. Han var lite oengagerad, men det blev bättre mot slutet. Red honom lite lägre och rundare i formen, men ibland i galoppen ville han leka giraff några språng ibland. Blev också bättre sen. Men ja, gick inte så bra som det har gjort tidigare med honom.
Jag skrittade fram Sockan också höhö.
Annars så har jag gjort normala saker, fodrat, gjort iordning hästar, tagit in och ut hästar, gått med Candyman, sopat och ja såna saker ;) Juste jag fick leka hästskötare åt Jeanna Högberg också och göra iordning och leda Vilja och Liza. Lite segt att det var när jag skulle äta, menmen det är två galet fina hästar hon har.

Jag och HM i somras (hoppning haha)

Lekte lite


Monday

Efter den första skoldagen avklarad (inte så farligt) åkte jag iväg till stallet.
Red min vanliga lektion och idag fick jag rida på Darco :)
Pga kylan var han väldigt laddad, och då är det svårt att få honom ärlig nånstans tycker jag. Han vill inte gå fram för skänkeln (och så känns han som en bomb) och så kortar han ihop halsen och höjer nacken.
Så det var bara att göra det bästa av situationen och lära mig rida ut det, händer ju på tävling ibland.
han sprang bara iväg en gång. Efter det var han extremt jobbig ett varv och taktade och  höll på när vi skulle skritta.
Efter det blev det bättre och bättre. När jag använde benen lite mer blev han lite springig bara. Men han blev bättre i formen. Galoppen kändes helt okej idag, han låg på lite, men då blir ju galoppen ren och fin iaf.
-Ska försöka få fram honom ärligt och att han ska ge efter i vänster sidan.

världens finaste

Me, Myself and I

- Tilde Anna Maria Thelenius
- Född 20 Juli 1994 på Matteus i Stockholm (wtf!? i know)
- Bor i Sollentuna, utanför Stockholm.
- Skilda föräldrar
- En riktig syster, 5 extra syskon
- Alla mina föräldrar jobbar inom flygbranschen (SAS) därför reser vi ganska mycket ibland
- Tre hundar och två katter
- Går på särskolan Realgymnasiet (sånt kanske man inte får skoja om förresten)
- Ridit på världens bästa ridskola Överby sen 2001
- Skött världens bästa ponny Darco i massa år
- Tävlat externt på världens bästa ponny Darco sen 2009
- Startat en lokal hopptävling, jag var rädd men det var kul
- Tävlat storhäst två gånger externt, en gång med vinst (tack Zara)
- Älskar Justin Bieber
- Älskar Harry P och Hungerspelen (Twilight är för mesar)
- Blek som satan (I'm sexy and i know it)
- Kan inte plugga
- Hatar att plugga
- Ska sluta äta godis varenda dag
- Har faktiskt inte så dålig kondition, även fast den inte är bra direkt
- Lyssnar på det mesta, väldigt blandad smak (det är inte hårdrock lisa)
- Tycker jättemycket om när det är fotbolls EM & VM
- Är väldigt lat
- Kan receptet till kladdkaka i huvudet
- Är väldigt glömsk
- Rider på Farsta och Solna ridskola med skolan
- Har praktik på Segersta Equestrian och har haft det ett år nu
- Sommarjobbade även där
- Min moster bor i Belgien där hon driver en ridskola
- Funderar på om jag ska skaffa TUMBLR (det är en kul grej ju)
- Suger på att planera (men det ska det bli ändring på, har precis beställt en egendesignad kalender)
- Har varit ordförande i Ungdomssektionen i två år nu (suttit med i nästan 6 år nu)
- När jag är trött och hungrig brukar jag gråta om maten är äcklig
- Övningskör
- Åker till Sydafrika den 13 februari
- Nu måste jag städa mitt rum
- Det här inlägget är tidsinställt för nu går jag i skolan (hemska tanke)

Jag har träningsvärk i mina stackars ben.

5 km är jobbigt!
Just so you know

Pocahontas

Idag red jag på den här lilla damen i 20 minuter. Anledningen var att hon, Sandor och Tolliver var väldigt pigga och busiga igår, det blir dom ju när dom inte kan röra sig så mycket i hagen för det är så fruset. Och det är ju lite jobbigt eftersom dom skulle gå ridlekis idag.
Så vi skrittade lite och sen rullade vi på i galopp. Hon var verkligen busig. Slängde med huvudet, sparkade bakut och sprang fortfort när dom andra två var i andra änden av ridhuset.
Höll dessutom på att flyga av när jag skulle lägga en volt för jag kom ikapp dom andra, då gjorde hon en tvärvändning och stannade, så himla knäpp!
Jag skrattade hela tiden.

nu kör vi!


let it be


gina tricot

Kolla in ginas häst kollektion!
Gjord till borås grand prix (tävling)
Skulle inte banga på en piké eller den långärmade pikén.... :))

bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin

Bilder från Solna 16/12-11

Fick tre bilder från snälla Helena T som fotade våran terminsavslutning med skolan på solna :)
Vi hoppade och jag hade lilla söta Glitz!

fett söt ponny!
(och jag vet jag är i största laget)

Ons-tors-fre

I onsdags hade US övernattning i stallet. Lika lyckat och mysigt som vanligt, även fast man inte sover så överdrivet mycket ;)
Så igår hängde jag i stallet hela dagen och på kvällen red jag lektion på finastefinaste Darco :)
Han kändes väldigtväldigt fin i traven! I början gav han aldrig efter i vänstersidan utan vek bara halsen när jag ledde där. Men efter ett tag gav han efter och då kändes det kalas! Och belv glad när vi fick länga lite hihi, så kul!
Galoppen kändes helt okej, bara att jobba vidare, så svårt!
pluttis

Efter ridningen bestämde mig jag, lisa och emelie för att sova en natt till i stallet :) Så det fick vi göra, inte mycket sömn då heller. Vi kollade på never say never tre gånger och water for elephants en gång. Men det var mysigt och imorse hjälpte jag dom att jobba innan jag åkte hem!

Hejhopp

Har ju flyttat från den gamla bloggen då den var så jobbig hela tiden och hade massa egna åsikter heeeela tiden!
Så nu får ni följa den här istället. Eftersom jag kan 0 om designer så får jag ha den här så länge ;) Om nån vill hjälpa till är det bara att ropa till så blir jag fett glad!! :D
Skriver ju mest för min egen skull, men hoppas att ni tycker det är intressant ändå hehe.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0