programträning

Idag red jag och lille Darco program för första gången på ungefär åtta månader :)
Vi red LA:1, lena dömde som om det var en extern tävling.

Började rida fram rätt tidigt då jag ville ha plats att rida fram i hela ridhuset. Han kändes jättefin då, först var han lite seg, men det blev mycket bättre efter ett tag. Galoppen kändes också jättebra.
Sen så började det och då var jag i collecting med 4 andra. Där tog jag det ganska lugnt och skrittade ganska mycket. Men det tog lite tid så han blev rätt trött och svettig tills det var min tur.
Programmet kändes rätt bra, inga missar, men det blev lite matt och dållig energi. Men jag är väldigt nöjd med tanke på att vi är lite ringrostiga nu hehe ;)
65% fick vi :)
Bilder och film kommer

dagens

now I can see
you bite you lip when you look at me

solna

Idag hade vi markarbete med lite bockar och cavaletti. Och jag fick rida på Rio, det var skojigt, inte igår jag red på honom senast! :)
Han har tydligen inte hoppat så mycket den senaste tiden och det märktes, han tyckte det var superkul och var jättestark haha.
Själv övningen gick inte så bra, var mycket lydnad, hoppa över en bock och sen sakta av till trav och trava över bommar. Just det klarade jag inte en gång hahah. fick styra in i väggen nån gång och säga till honom ordentligt för att han skulle lyssna. Några små skutt kändes ändå helt okej. Och man blir ju ändå så glad när hästen är helt överlycklig!
I slutet så sa Nina att jag skulle jobba ner honom på en volt när han sprang fort, och han blev så hiimla fin då!! Hade värsta trycket och han travade och galopperade fiint och kändes fin i formen om än lite stark. Då ville jag rida en timme dressyr haha.
Han är så himla go den hästen, tycker om honom :))

17.40 lektion

Sen red jag på Darco :)
Han är så galet fin just nu! rider typ runt och ler hela tiden!
Idag skulle vi verkligen sätta tryck i hästarna, först skulle vi rida framåtframåtframåt och jobba hästarna där, alltså inte en ökning utan vi skulle höja grundtempot. I alla gångarter, sen mot slutet skulle vi rida kort trav och kort galopp. Hade ganska mycket i handen, men jag tycker inte det gör något, det är väldigt bra i galoppen iaf att ha lite marginal. Det enda är att jag får svårt att sitta bra då, men det är bara att träna.
Som sagt så känns han väldigt fin just nu!! Vi red lite halvt igenom i galopp och fortsatte i förvänd och det gick braaa! :D Han är så fantastisk den lilla ponnyn!

Farsta

Red på Svarten idag igen :) Vi travade och galopperade fram på långa tyglar idag så vi skulle bli lite varmare i den här hemskahemska kylan.
Hittade honom på en gång nu och han kändes fin. Fick honom inte lika taggad och uppåt som förra veckan, men är ändå nöjd. Dessutom är det så sjukt bra träning att rida på honom, för jag sitter gärna lite inåtlutad på volter i skritt och han känner det direkt. Så när jag sitter snett så kan jag verkligen inte få honom att gå rakt framåt, utan bakdelen flyger runt som jag vet inte vad. Så då måste jag ju tänka på att sätta mig rakt hela tiden, och det är ju bra!
Det är en tuff häst detdär!
svartis innan vi red förra veckan :) (värsta posarn, eller?)

RSS 2.0